Hercules Braila
Concivia Braila
Restaurante Braila

Un jurnalist de la Romania Libera confunda firmele

Constructii /Port Braila / Restaurant / Tenis de CampAPDM Galati nu a modernizat portul Hercules

Sub titlul "Modernizări de milioane în portul lui Bunea Stancu" jurnalistul TICU CIUBOTARU publica in data de 26 Octombrie 2012 pe site-ul Romania Libera un articol care, daca ar fi fost adevarat ne-ar fi bucurat ! Iata ce scrie autorul:

"Proiectul de modernizare a danelor 23 şi 25 a fost finanţat în principal din banii europenilor, în cadrul POS Transporturi, Axa Prioritară 2. Prin Fondul European de Dezvoltare Regională este alocată 69,25% din finanţare, iar restul de la bugetul Ministerului Transporturilor. Valoarea estimată era de 7,5 milioane de euro. În decembrie 2010, directorul de atunci al APDM, Mihai Ochialbescu a ales ca selectarea firmei care va proiecta şi executa lucrările să nu fie făcută prin licitaţie, ci prin „negociere cu publicarea unui anunţ de participare". A fost depusă o singură ofertă, aceea a consorţiului Vega 93 SA Galaţi & Consitrans SRL Bucureşti. Pe 28.02.2011, lucrările au fost atribuite consorţiului iar a doua a zi a şi fost semnat contractul nr. 72/1.03.2011. Valoarea estimată a lucrărilor era de 30.557.000 lei fără TVA, iar contractul a fost semnat la valoarea de 29.785.095 lei. Între timp, în perioada de execuţie valoarea lucrărilor a crescut cu aproximativ 3 milioane de euro, acum, la final, directorul APDM anunţând că valoarea totală a proiectului a fost de
42 milioane de lei."

Pana aici informatiile sunt 100% exacte, insa daca tot trebuia sa fie gasit un vinovat de serviciu, s-a folosit numele celui mai mediatizat om din Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Il rugam pe distinsul ziarist sa solicite APDM Galati numele firmei/firmelor care opereaza in danele 23 si 25, si va avea o mare surpriza. Cert este faptul ca Hercules Braila sau Bursagrirom nu a beneficiat de investitia prezentata mai sus !